2017

Deze e-mail bevat afbeeldingen, als u deze niet ziet »kunt u deze online zien.
Kop nieuwsbrief Metta Vihara
 
Retraites | Huren | Over ons

Nieuwsbrief n° 19 - 26 mei 2018

Inhoud

 

Jij ademt, de anderen die met je mediteren ademen. Het landschap ademt. En alle wezens daarin. De wereld ademt. Jij bent de wereld.

Paramananda, Engels meditatieleraar 

Een Gelukkig 2017

Het is vandaag 31 december 2016 en ik schrijf deze tekst terwijl ik deelneem aan de Intensieve Winterretraite die wordt geleid door Paramananda. Het thema is: The Alchemical Heart.

Ons hart dat zoveel te vertellen heeft, als we in staat zijn om stiller te worden, te luisteren en ons te verbinden met de wereld om ons heen. Soms horen we de ganzen overvliegen, dan weer de paarden hinniken of een hond blaffen in de verte. Vanmorgen kwam de zon als een gloedrode bal op en werd de lucht stralend blauw.

“De wereld presenteert zich aan ons, wat een geluk dat we als mens schoonheid kunnen ervaren” (Paramananda).

 Winter

Meer van minder is het uitgangspunt bij het nieuwe retraiteprogramma. 19 retraites, dat zijn er negen minder dan in 2016. Maar met dezelfde variatie: voor mensen die nog niet eerder op retraite waren, voor mensen die graag hun eigen beoefening doen in een open programma en voor mensen die zich verder willen verdiepen in de Boeddhistische beoefening binnen Triratna. Minder retraites als totaal en daarom méér ruimte voor andere activiteiten: meditatiedagen voor de mensen in de omgeving, méér mogelijkheden om Metta Vihara te huren of voor een dag te gebruiken en voor initiatieven vanuit onze sangha.

Het is ons gelukt om prijzen van de retraites die langer dan 5 dagen duren, te verlagen ten opzichte van 2016 en om de prijs voor de overige retraites gelijk te houden. Dat is heel plezierig en voor een groot deel te danken aan alle retraitegangers, aan de (boeddhistische) groepen die Metta Vihara huurden en last but nog least aan alle vrijwilligers die de dagelijkse werking mogelijk hebben gemaakt. HEEL VEEL DANK AAN ALLEMAAL.

We vertrouwen erop dat Metta Vihara in 2017 weer voor heel veel mensen haar deuren open zal zetten. Alle vrijwilligers, maar ook Rosita en Marian die ons gebouw schoonmaken staan met dezelfde toewijding en plezier weer in de startblokken.

Parina en bestuur Metta Vihara, Bob Pluijter, Ksantivadin en Dhammaketu

Zin in een retraite?

Introductieweekend

Lotus 531 maart - 2 april

In dit weekend leren we je wat mediteren is en hoe je gewaar zijn van jezelf en de an-der kunt oefenen vanuit je hart. Hoe we samen kunnen leven, in vriendelijkheid en vriendschap.
Tijdens dit weekend zullen we mediteren er zal uitwisseling zijn van onze ervaring in klei-ne groepjes.  

kalender           meer info          aanmelden 

 

Tuinretraite

Lotus 527 - 30 april

We doen wat nodig is in de tuin: snoeien, wieden, planten, maaien. Met meditatie en gewaarzijnsoefeningen.

kalender                     aanmelden

 

  Metta Vihara - footer