Skip to content

2024.09 – Tuinretraite

Datum/Tijd
Date(s) - do 18 apr 2024
zo 21 apr 2024

Categorieën


Een tuin van aandacht en vriendelijke opmerkzaamheid

Met Maitridaya en Maitrivirya

“ Alleen maar verbinding maken”

Samen werken in de tuin van Metta Vihara betekent praktisch gezien onkruid wieden, de levende wezens met respect behandelen en met aandacht omgaan met wat groeit en bloeit ( ook wat nog niet is opgekomen en wacht op het juiste moment).

De kringloop van opkomen en verval in de natuur zien als bij elkaar behorend, het een bestaat niet zonder het ander. De diverse seizoenen wisselen elkaar af zonder dat we daar invloed op hebben. Hoe kan jouw innerlijke tuin groeien en bloeien?

De werkelijkheid in je dagelijks bestaan zien zoals deze is vraagt moed en vertrouwen en vriendelijke opmerkzaamheid en bereidheid mee te bewegen met wat komt en gaat.

Onze neiging is wegduwen, weglopen van alles wat we liever niet ervaren en naar ons toe trekken en vast houden van alles wat we als fijn ervaren. Beiden zijn niet helpende reacties op de werkelijkheid zoals deze zich aandient. Dit doet ons lijden geeft de Boeddha helder weer in zijn visie op bevrijding.

Het vriendelijk opmerken en de nodige aandacht schenken aan deze ervaringen kan tot verandering en vrijheid leiden.

Door onze aandacht te richten, verbinding te maken met wat er werkelijk in ons en om ons heen gebeurt en op te merken wat we daaraan toevoegen kunnen we onszelf bevrijden van oude patronen en gewoontes. De lente is een mooi moment om iets nieuws te verwelkomen en iets dat oud is en niet meer past los te laten.

We mediteren, werken met aandacht in de tuin, onderzoeken onze zintuigen en onze oude gewoontes met vriendelijke aandacht en reflecteren hierop.

Tarief:
€ 100,- + dana

Boek hier

Back To Top