Skip to content

Metta Vihara in de Volkskrant

Recensie architectuur in de Volkskrant door Hilde de Haan “De Schoonheid van dit gebouw lijkt ongrijpbaar”

 

Metta Vihara op Omroep Zeeland

 

Een geweldige locatie!

“Metta Vihara is voor onze groep een geweldige locatie. Wij zijn een groep die Boeddhistische concentratie als methode gebruiken en maken al vanaf de oprichting dankbaar gebruik van het centrum voor korte (een weekend) of iets langere retraites (1 week). Wat ons vooral aantrekt is de prachtige ligging, de verstilde sfeer die er hangt en de geweldige ondersteuning die we altijd hebben mogen ontvangen. Het centrum is echt gericht op groepen die zich richten op mentale ontwikkeling. De organisatie doet er alles aan om dat te faciliteren. Ze zijn er als dat nodig is en laten als dat kan, volledig je eigen gang gaan. Echt een aanrader dus!
Herman Schreuder van BODOH – BODOH huurt Metta Vihara twee keer per jaar

Een oase van stilte en helderheid…

“Metta Vihara is steeds opnieuw een thuiskomen, ook al is het de eerste maal dat je er komt. De deur van de wagen slaat dicht en je stapt een wereld van verstilling, vriendelijkheid en aanwezigheid binnen. Metta Vihara vormt een oase van stilte en helderheid in een wereld vol drukte.”
Upekshadaka / Bart van de Berghe van Breathworks – trainingen mindfulness bij ziekte en pijn – stress en burnout

De sereniteit en gemoedelijkheid doen ons goed

“Wij komen altijd graag met onze therapiegroep naar Metta Vihara, vanwege de rust en de uitstraling. De combinatie van sereniteit en gemoedelijkheid doet ons altijd erg goed. Dat geldt ook voor onze deelnemers , die telkens weer zeggen hoezeer ze ook genoten hebben van Metta Vihara. We werken met groepen van maximaal 10 deelnemers, waarbij iedere deelnemer een eigen kamer met eigen sanitair heeft. Dat dat mogelijk is, is voor ons een groot pluspunt. Verder is ook de tuin in alle seizoenen, mooi: ene fijne plek om even te zijn of door heen te lopen. Er is altijd wel een plekje waar je rustig kunt zitten. Wij koken altijd zelf en de goed geoutilleerde keuken leent zich daar goed voor.”

Marcel en Yonda van Yung.nu – programma’s op basis van westerse filosofie en oosterse wijsheid

Back To Top