Skip to content

Triratna
Metta Vihara verzorgt retraites voor Triratna in de Lage Landen. Bekijk ook eens het aanbod van de lokale centra bij jou in de buurt:
Triratna Nederland
Triratna België
Triratna wereldwijd  (The Buddhist Centre)

Boeddhistische Unie Nederland
Metta Vihara is aangesloten bij de Boeddhistische Unie Nederland. In het artikel Boeddhisten in Nederland – een inventarisatie lees je meer over de vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland.

Sangharakshita
Sangharakshita richtte in 1968 de voorloper van Triratna op. Op zijn website staat meer informatie over zijn werk en leven.

Windhorse Publications
Windhorse Publications is een Engelse uitgever van boeken over het boeddhisme. Naast het werk van Sangharakshita publiceren ze het werk van talloze andere inspirerende auteurs.

De 3 juwelen
Stichting De 3 juwelen vertaalt boeddhistisch studiemateriaal in het Nederlands. Je kunt de vertalingen in boekvorm bestellen, maar ook gratis downloaden.

Free Buddhist Audio
Geen zin om te lezen? Luisteren kan ook. Op de website van Free Buddhist Audio staan heel veel opnames van presentaties over uiteenlopende onderwerpen.

iti kho bhikkhave

Zingen tijdens de retraite is een traditie bij Triratna in de Lage Landen. Het is een krachtige ondersteuning van de meditatie, studie en reflectie. In dit boekje staan tien gezangen. Je vindt de teksten in het Pali of Sanskrit met de Nederlandse vertaling erbij. Opnames van de liederen, gezongen door Arthamitra, zijn hier te downloaden.

Back To Top