Skip to content

Stichting Metta Vihara
Hengstdijkse Kerkstraat 36
4585AC Hengstdijk
Telefoon: (+31) 114-681444
Email: info@mettavihara.nl

 

Bankgegevens
Triodosbank Nederland
IBAN: NL35 TRIO 0212 4425 03
BIC: TRIONL2U
t.n.v. Stichting Metta Vihara

BTW nummer:  NL810757886B01
Kamer van Koophandel: 2724 7009

Bereikbaarheid

Als je op retraite gaat, krijg je ongeveer 3 weken van te voren een informatiebrief. Hierin staan de mailadressen van alle deelnemers die daarvoor toestemming hebben gegeven. Op deze manier kun je eventueel een lift vragen of aanbieden.

De terugreis hoef je niet van te voren te regelen. De organisatie regelt dit op de laatste dag van de retraite.

Kom je vanuit de richting Terneuzen? Loop dan terug en sla linksaf de Plevierstraat in. Kom je uit de richting Kloosterzande? Steek dan over, loop een klein stukje in de rijrichting van de bus en sla rechtsaf de Plevierstraat in.

Blijf aan de linkerkant van de weg. Neem de 2e straat rechts (Hengstdijkse Kerkstraat – je komt langs de kerk). Blijf aan de rechterkant lopen en volg de lichte bocht in de weg. Je loopt het dorp uit via een weg waar alleen bestemmingsverkeer komt. Metta Vihara ligt na ongeveer 200 meter aan je rechterhand.

Op zon- en feestdagen stopt er geen bus in Hengstdijk. Je kunt gebruik maken van de Haltetaxi.

Gebruikerspas
Je hebt een gebruikerspas nodig om gebruik te kunnen maken van de haltetaxi. Iedereen kan deze gratis aanvragen via tel 088-2358000 of http://www.zeeland.nl/verkeer-en-openbaar-vervoer/openbaar-vervoer/aanvragen-gebruikerspas-haltetaxi Doe dit tijdig, dat wil zeggen: 2 weken van te voren. Je kunt ook meereizen met iemand die een gebruikerspas heeft of met het nummer dat op een gebruikerspas staat. Als het om wat voor reden dan ook niet is gelukt om een gebruikerspas te krijgen neem dan contact op met info@mettavihara.nl
Als je in België woont dan kun je een gebruikerspas aanvragen via Metta Vihara: je gebruikt dan ons adres of je kunt het nummer van ons gebruikerspas krijgen.

Reserveren
Een rit met de haltetaxi moet minstens anderhalf uur van tevoren aangevraagd worden op reserveringsnummer 088-23558000. We raden je aan om het veel eerder te doen, liefst een aantal dagen of een week van tevoren. Houd je pasnummer bij de hand. Voor de heenreis moet je zelf de haltetaxi reserveren. Voor de terugreis doet de organisator dat voor je.

In- en uitstappen
De haltetaxi haalt je op en zet je af bij de reguliere bushaltes. Ook de haltetaxi houdt rekening met de aansluiting van de bus waar je mee aankomt. Als je vertraging hebt moet je zelf contact opnemen met de haltetaxi.

Kosten
Je moet contant betalen; de ov-chipkaart en abonnementen die op de ov-chipkaart staan zijn niet geldig in de haltetaxi. Het tarief is hetzelfde als het normale ov-tarief. De rit van Terneuzen naar Hengstdijk kost ongeveer € 5,-.

Raadpleeg voor alle verbindingen in Nederland 9292.nl en in België nmbs.be (trein) en delijn.be (bus).

Als je via Antwerpen rijdt, krijg je de keuze aangeboden om RING 1 of RING 2 te volgen.
Als je RING 2 volgt, heb je beslist minder tot geen kans op files, bij RING 1 wel.
RING 2 staat aangegeven als TOL route, richting Brugge/Gent en even later vlakbij de afslag staat Liefkenshoektunnel (waar je TOL voor betaalt; 6 euro cash of 5 euro met een creditcard).

Parkeren:
Op het terrein van Metta Vihara zijn 10 parkeerplaatsen.
300 meter verderop bevindt zich een gratis openbaar parkeerterrein, op de parkeerplaats waar de glas- en plastic containers staan.
Een dringend verzoek om niet aan de straat te parkeren.
Op de parkeerplaats van Camping de Vogel staat een elektrisch oplaadpunt voor auto’s. Dit is ongeveer een kilometer bij Metta Vihara vandaan.

Reis je met het openbaar vanuit België? Download hier een reisbeschrijving.

Back To Top