Skip to content

2024.25 – Dhyana’s en inzicht

Datum/Tijd
Date(s) - do 14 nov 2024
wo 20 nov 2024

Categorieën


Met Ksantivadin en Silavadin

De boeddha spoorde ons aan onze geest te ontdekken en te cultiveren. Hij gaf ons uitgebreide en gedetailleerde beschrijvingen van manieren om mentale helderheid, concentratie en positieve emotionele staten te ontwikkelen.
Het verblijven in deze mentale staten kan leiden tot steeds dieper wordende staten van verzonkenheid: de dhyana’s, of meditatieve absorptie. Dit zijn een reeks steeds dieper wordende staten van concentratie, openheid, gelukzaligheid en sereniteit.

Het Boeddhisme leert ons als de juiste omstandigheden daar zijn, dan zal er iets gebeuren.
Dit geldt ook voor meditatie en voor het ontwikkelen / trainen van de dhyana’s.
Door stappen te volgen, kan een persoon uiteindelijk het vermogen ontwikkelen om de dhyana’s binnen te gaan en de voordelen van diepe concentratie en opmerkzaamheid ervaren.

In deze retraite gaan we de principes verkennen die bijdragen tot de ontwikkeling van de dhyana’s, evenals de voordelen en uitdagingen van ze, maar ook oefenen met verschillende manieren om de condities voor staten van diepe vreugde en vredigheid te creëren.
Ook zullen we wat advies geven over hoe je kunt beginnen met het verkennen van deze fascinerende en lonende benadering van meditatie.

Dit is een doe-retraite, met korte inleidingen op het thema, poeja’s, en veel stilte.
We zullen veel mediteren en jullie bij de hand nemen om de juiste condities te leren (herkennen) die je uiteindelijk naar de dhyana’s brengen.
We geven echter geen garantie dat je aan het einde van deze retraite dhyana-ervaring zult hebben, maar wel dat de principes, de techniek en de ontwikkeling ervoor duidelijk zijn zodat je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Silavadin en Ksantivadin hebben beide ruime ervaring van de dhyana’s en willen hun enthousiasme, vreugde en inspiratie hiervan met je delen.

Tarief:
Standaard: €430,-
Korting: €360,-

Boek hier

Back To Top