Skip to content

2024.20 – Tuinretraite

Datum/Tijd
Date(s) - do 10 okt 2024
zo 13 okt 2024

Categorieën


De tuin volgt het ritme van de seizoenen, jij ook?

Met Maitridaya en Sobhanandi

Leven betekent verandering, niets blijft hetzelfde, zegt de Boeddha. Ook de tuin verandert voortdurend zowel boven als onder de grond. De aarde, de planten en de bomen accepteren verandering als deel van hun bestaan. Na de zomer vallen de blaadjes als voorbereiding op rust en nieuw leven, het sap in de bomen trekt zich terug naar binnen en de dieren gaan dieper onder de grond. De tuin is een voorbeeld van acceptatie van verandering en de rust die daaruit komt. De tuin vecht niet tegen de seizoenen, volgt niet wat hij prettig vindt maar wat nodig is voor het welzijn van de planten die er leven. De Boeddha rustte in de regenperiode, de moesson, en reisde in de andere maanden. Hij zocht in de zomerhitte schaduw en verkoeling in water.

Ben je je bewust van de effecten van het veranderende seizoen? Op je lichaam, op de geestestoestand? Ga je mee met wat je lichaam nodig heeft of houd je de zomer nog aan?

We gaan de tuin met gewaarzijn klaarmaken voor de koude periode door opmerkzaamheid, ritueel, aandacht voor het effect op lichaam en geest, meditatie en we volgen de Boedha daarbij door de seizoenen in India.

 

Tarief:
€ 100,- + dana

Boek hier

Back To Top