skip to Main Content
2020.15 – Open Weekend Voor Vrouwen

2020.15 – Open weekend voor vrouwen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - vr 11 sep 2020
zo 13 sep 2020

Categorieën Geen Categorieën


– op weg naar verandering –

“ De kracht van de vijf positieve trainingsregels in ons dagelijks leven ”

Een zesde-eeuwse Chinese keizer vroeg eens aan de monnik Bodhidharma: ‘Wat is de kern van het boeddhisme? ’Bodhidharma antwoordde: ‘Stop met kwaad te doen, leer goed te doen, zuiver je hart’. De keizer was teleurgesteld en vroeg: ‘Is dat alles? Dat snapt een kind van drie! ’Waarop Bodhidharma antwoordde: ‘Zeker majesteit, maar zelfs een man van tachtig kan het nog niet in de praktijk brengen!’

Voor wie?

Voor vrouwen die zich ( in meer of nog mindere mate) betrokken voelen bij Triratna.

Dat kunnen mitra’s zijn, voor toevlucht gaan mitra’s, ordeleden en ook vrouwen die met regelmaat een Triratna centrum bezoeken in Belgie of Nederland.

Of je nu komt mediteren, Sangha avonden of dagen bezoekt, op retraite gaat bij Metta Vihara of in een studiegroep zit, enige betrokkenheid bij Triratna is wenselijk.

Wat gaan we doen?

We besteden in dit weekend aandacht aan de 5 trainingsregels waarnaar we trachten te leven als we het pad van de Boeddha willen volgen. Ze helpen ons vaardiger te handelen, vriendelijker te spreken en bewuster te leven.

Het is de bedoeling om een divers boeket aan mensen, rijk aan kleur, eigenheid en kwaliteiten samen te brengen om met elkaar te onderzoeken wat het beoefenen van de positieve trainings regels voor effect heeft op ons dagelijks bestaan.

Wat inspireert je? Wat vind je moeilijk ? Wat kan je helpen?

Met behulp van meditatie, reflectie, creativiteit, stilte, wat input, oefeningen en een afgestemd avond programma verdiepen we ons in wat de voorschriften in ons dagelijks bestaan betekenen.

Of je nu al jaren orde lid bent of net bent binnen gestapt bij Triratna deze beoefening van vriendelijkheid, vrijgevigheid, rust en opmerkzaamheid gaat altijd door.

Een weekend van ontmoeten, (h)erkennen, samen zijn en vriendschap.

met Jayavajri en Maitridaya

Tarief: € 170 | 145

Boek hier

Back To Top