skip to Main Content
2020.18 – Tuinretraite

2020.18 – Tuinretraite

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - do 15 okt 2020
zo 18 okt 2020

Categorieën


Tarief
standaard : € 65 met dana

– Een tuin creëren in de wildernis –

Vanuit de wildernis een tuin creëren, hoe zie je dat vanuit het dagelijks leven?

Ons dagelijkse bestaan kun je zien als een menselijke wildernis. We laten ons makkelijk leiden door de drukte van alledag, handelen veelal vanuit gewoonte, hebben regelmatig een oordeel over onszelf en anderen. Deze gewoontes kunnen leiden tot ontevredenheid, negatieve emoties, fysieke en mentale klachten. Een wildernis gelijk.

Uitgangspunten tijdens deze retraite zijn de leer van de Boeddha en het tuinieren als symbool voor de zoektocht vanuit de “wildernis” naar de tuin van vriendelijkheid, wijsheid, meditatie en vaardig handelen.

We mediteren samen ( Metta Bhavana en gewaar zijn van de adem), werken met aandacht in de tuin, doen lichaamsgerichte en mindful oefeningen. Er zijn regelmatig stilte momenten en er is een eenvoudig avondprogramma.

Het kan zijn dat vanuit deze wildernis de behoefte ontstaat om op zoek te gaan naar meer wijsheid, vriendelijkheid, inzicht, rust. Een fysiek en mentaal gezondere manier van leven voor jezelf en je omgeving. Je kunt het vergelijken met het aanleggen van een tuin in de wildernis

 

Met Dhammavedin, Maitridaya en Steven

 

Boek hier

Back To Top