skip to Main Content

2022.25 – Open weekend voor vrouwen

Datum/Tijd
Date(s) - vr 18 nov 2022
zo 20 nov 2022

Categorieën


Aanwezig zijn hier en nu, hoe doe je dat?

met Maitridaya en Jayavajri

Dit weekend is bedoeld voor alle vrouwen met ervaring binnen Triratna. We starten op vrijdag 18 november om 15:00 uur.

‘En hoe, monniken blijft een monnik bij het lichaam, het lichaam beschouwend? Welnu, nadat een monnik naar een plaats in de wildernis is gegaan, naar de voet van een boom of een lege plaats, gaat hij met gekruiste benen zitten, met rechte rug, terwijl hij zijn aandacht richt op zijn onmiddellijke omgeving. Hij ademt bewust in, hij ademt bewust uit’.

Ons dagelijks leven is meestal druk en vol. We vliegen van het een in het ander zonder regelmatig stil te staan. Met onze aandacht en gedachtes zijn we vaak gericht op het verleden of op de toekomst. We denken na over hoe we meer gelukkig kunnen zijn, als we maar dit of dat doen of hebben. Werkelijk geluk kunnen we vinden in het NU. Door meer aanwezig te zijn in dit moment kan je vrijheid en ruimte ervaren. Deze attributen zijn onmisbaar om je uiteindelijk te kunnen bevrijden van verkeerde zienswijzen en opvattingen.

In de woorden van de Boeddha: “Het te boven komen van verdriet en gejammer, het verdwijnen van pijn en neerslachtigheid, het bereiken van de juiste levenshouding, het realiseren van Nibbana.”

We onderzoeken waar onze aandacht zich op richt en wat helder waarnemen kan betekenen voor je. We doen dit door middel van geringe input, meditatie, reflectie en het uitwisselen van onze ervaring in kleine groepjes.

 

Tarief
standaard: €175,-
korting: €145,-

Boek hier

Back To Top