skip to Main Content

2022.19 – De kunst van het reflecteren

Datum/Tijd
Date(s) - vr 16 sep 2022
ma 19 sep 2022

Categorieën


met Silavadin en Dayapadma

Hoe vaak denken we eigenlijk? Dikwijls wordt er gezegd dat we teveel in ons hoofd zitten, maar dat betekent nog niet dat we echt denken. Soms rennen onze gedachten alle kanten op als een klas uitgelaten schoolkinderen, andere keren draaien ze dwangmatig rondjes, of zitten ze vast in een zompig moeras.
Wie wel eens mediteert of gewoon stil zit weet dit maar al te goed.

Maar dat onze gedachten ons kunnen dwarszitten betekent niet dat we moeten stoppen met denken. Integendeel, ons denken kan een bron van creativiteit, helderheid en wijsheid zijn. Het moderne leven lijkt erop ingericht dit reflectieve denken onmogelijk te maken. Door de enorme vloed aan informatie en indrukken die we over ons heen krijgen zijn we eerder geneigd ons over te geven aan voorgebakken en kant-en-klare meningen.

Hoe kunnen we op een vruchtbare manier reflecteren? Zoals elke kunst kan dat geleerd en ontwikkeld worden. Het is een vorm van meditatie of contemplatie, en kan leiden tot een dieper begrip van het leven en tot een eigen vorm van wijsheid. Een weten dat je niet napraat van anderen of wat uit boeken komt, maar zijn bron heeft in je eigen ervaring.

Een weekeinde voor doe-het-zelf filosofen en eigen-wijze boeddhisten, met korte inleidingen, meditatie, en oefeningen in reflectie.

Tarief
standaard: €210,-
korting: €175,-

Boek hier

Back To Top